Banner met tuba

Home / Muziek in de klas

Muziek in de klas

Dat er op scholen tijd en ruimte gemaakt wordt voor muziek vindt de K.N.A. heel belangrijk. Als het gaat over kansengelijkheid,  creatieve uitdaging, ontspanning en verbondenheid,  zelfvertrouwen en talenten ontdekken is samen muziek maken essentieel. Wil je meer weten over hoe goed muziek maken voor je hersenen is, bekijk dan deze site van de hersenstichting. In het verleden heeft  Muziekvereniging KNA het project Muziek in de klas ondersteunt in samenwerking met basisschool De Zilverberg. Dergelijke initiatieven willen we graag blijven ondersteunen.

Muziekmarkt KNA

Na een aantal jaar niet op de basisschool aanwezig te zijn geweest vanwege Covid 19 is er 2 maart j.l. weer een muziekmarkt voor de leerlingen van De Zilverberg georganiseerd in het Verenigingsgebouw van Overasselt.

Eerst hebben een aantal muziekdocenten op school voor de groepen 5 t/m 8 uitleg gegeven over verschillende instrumenten, zoals slagwerk, klarinet en trombone. Vervolgens mochten alle leerlingen twee muziekinstrumenten uitproberen. Het was een groot succes! Na deze dag kunnen de leerlingen drie proeflessen nemen op een instrument naar keuze. Dit alles georganiseerd onder de vlag van KNA. Met grote dank aan Constance ten Have. We hopen dat dit een positieve invloed heeft op de aanwas van jonge en nieuwe muzikanten!

12 leerlingen van de basisschool zullen gratis 3 proeflessen krijgen van onze docenten. 2 leerlingen voor trompet, 5 voor slagwerk, 1 voor trombone en 4 voor klarinet.