Banner met trompetten

Home / Nieuws

Optreden KlarinettenEnsemble ‘Mooi van Hout’  1 juni  2024 Stevenskerk Nijmegen: Nijmegen Klinkt 

Optreden BigBand 6611 Nijmegen Klinkt 2 juni 2024

 [/caption]

Fimpje: Big Band 6611 Nijmegen klinkt 2 juni 2024   

 

Voorspeelavond KNA Overasselt

Op 24 mei 2023 vond er in het Verenigingsgebouw in Overasselt een voorspeelavond plaats, waarbij kinderen en jongeren uit Overasselt die een muziekinstrument bespelen hun kunsten vertoonden. Voor hun ouders, broers, zussen, opa’s en oma’s en andere toegestroomde liefhebbers brachten zij in de grote zaal een of meerdere stukken ten gehore.

Het was een heel afwisselende avond. De muziekkeuze varieerde van Hoedje van papier en de Biefstukwals tot het Concertino van Weber. Er traden kinderen op die pas zes muzieklessen hadden gehad (geweldig!), maar er waren ook vergevorderde leerlingen die aan het publiek alvast een voorproefje van hun d-examen lieten horen (wow!). Sommigen speelden solo, anderen traden met een medeleerling of met pianobegeleiding op. De Overasseltse jeugd bespeelt allerlei instrumenten: de klarinet was het meest te horen (deze keer de bes en alt), maar daarnaast konden de toehoorders genieten van trombone, blokfluit, accordeon en piano. Enkele multitalenten lieten ook nog hun zangkunsten horen.

Het is superspannend om voor zo’n volle zaal (in je eentje) een concert te moeten geven, maar daar was bij de kinderen en jongeren weinig van te merken. Ze speelden allemaal vol overgave en vergaten niet om aan het eind ook het welverdiende applaus in ontvangst te nemen.

KNA Overasselt kijkt trots terug naar deze mooie avond: wat geweldig dat er in zo’n klein dorp zo veel muzikaal talent is!

     

BIG BAND 6611

Aankondiging voor alle muziekliefhebbers! Mis deze kans niet om Bigband 6611 live te zien spelen in de maand april! Bigband 6611 laat van zich horen met maar liefst drie geweldige optredens in de maand april. We beginnen aanstaande zondag 16 april in de Buurderij De Lage Hof Kasteelsestraat 5 in Overasselt van 15.00 uur tot 17.00 uur. Op zondag 23 april 2023 spelen we van 14.00 uur tot 16.30 uur in De Brink in Sint Anthonis tijdens de Open Atelier Route. En last but not least, op donderdag 27 april 2023 spelen we op het Dorpsplein in Overasselt tijdens Koningsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur

Wil je alvast een indruk krijgen van ons optreden, bekijk dan dit filmpje. Kom vooral ook luisteren als we live zijn te horen en genieten van onze muziek.

https://www.youtube.com/watch?v=8zNGPmojvXQ (met dank aan onze pianist Wim Marijnissen).